5 fijne campings aan een rivier in de Gard

De Gard is een geweldige regio voor kampeerders. En houd je van lekker dobberen in de rivier? Dan heb ik goed nieuws voor je. Het departement de Gard kent meerdere riviertjes en dus lekker veel campings hebben zich langs deze riviertjes gevestigd. Hieronder de meest populaire campings aan een rivier in de Gard. 

Camping Beau Rivage in Cardet

Ahh, camping Beau Rivage. Deze camping doet me denken aan de tijd waarin ik nog met mijn ouders naar de camping ging. Deze camping is erg geliefd onder Nederlanders. Er is ook een Nederlandse eigenaren. Voor kinderen worden er regelmatig leuke dingen georganiseerd. Toen ik op deze camping stond was het goud zoeken erg populair. Dit kun je direct in de rivier die langs de camping stroomt doen! 

Meer over deze camping ->

Camping de L’Arche in Anduze

Wil je echt relaxen en van je vakantie genieten  dan kun je bij de camping de L’arche prima terecht. Er is een waar zwemparadijs met binnen- en buitenbad. Daarnaast is er zelfs een spa en wellness centrum! De camping heeft ongeveer 300 staanplaatsen, waarvan een deel direct aan de rivier de Gardon. Ook in de omgeving van de camping is trouwens van alles te doen. 

Meer over deze camping ->

Camping Les Amarines in Goudargues

Een gezellige familiecamping met zwembad en aan de rivier de Cèze. Op de rivier kan je je de hele dag vermaken: Dammen bouwen, beestjes vangen en kanoën. Wat bezoekers vooral fijn vinden aan deze camping zijn de grote staanplaatsen. Een ideale camping wanneer je op zoek bent naar rust. 

Meer over deze camping ->

Camping La Vallée Verte in La Roque sur Cèze

Deze terrassencamping staat echt bekend om de rivier waaraan hij gelegen is. Er is een leuke stroomversnelling en een strandje om op te relaxen. Daarnaast heeft deze camping een geweldig restaurant, iets wat je niet zo vaak ziet op een camping! Het sanitair is goed verzorgd en bij het zwembad is er zelfs een strand aangelegd. Alles wat je maar nodig hebt dus!

Meer over deze camping ->

Camping Mas de La Cam in Saint Jean du Gard

Camping met mooi groot zwembad en voor de kleinsten leuke waterspelletjes. Voor kinderen is dit trouwens een waar paradijs, er zijn namelijk ontzettend veel speeltoestellen op de camping. Ook is er een voetbalkooi, een tennisveld, een volleybalveld en meerdere tafeltennistafels. Tot slot zijn er zelfs ware fitnesstoestellen en een soort klimkooi. En niet te vergeten: de rivier. Een mooi helder riviertje met aan de rand een stukje gras om lekker op te liggen. Vervelen zul je je hier  niet!

Meer over deze camping ->

 

*Bron foto’s: Camping-Frankrijk

Meer tips voor de Gard

Wat is er allemaal te doen in de omgeving? Bekijk mijn volledige bestemmingspagina met tips over de Gard!

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Dit artikel bevat affiliate links

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *