Blog Campings aan een rivier Gard Provence Verblijven

5 fijne campings aan een rivier in de Gard

De Gard is een geweldige regio voor kampeerders. En houd je van lekker dobberen in de rivier? Dan heb ik goed nieuws voor je. Het departement de Gard kent meerdere riviertjes en dus lekker veel campings hebben zich langs deze riviertjes gevestigd. Hieronder de meest populaire campings aan een rivier in de Gard. 

 

Camping Beau Rivage in Cardet

Ahh, camping Beau Rivage. Deze camping doet me denken aan de tijd waarin ik nog met mijn ouders naar de camping ging. Deze camping is erg geliefd onder Nederlanders. Er is ook een Nederlandse eigenaren. Voor kinderen worden er regelmatig leuke dingen georganiseerd. Toen ik op deze camping stond was het goud zoeken erg populair. Dit kun je direct in de rivier die langs de camping stroomt doen! 

 

Meer over deze camping ->

 

Camping de L’Arche in Anduze

Wil je echt relaxen en van je vakantie genieten  dan kun je bij de camping de L’arche prima terecht. Er is een waar zwemparadijs met binnen- en buitenbad. Daarnaast is er zelfs een spa en wellness centrum! De camping heeft ongeveer 300 staanplaatsen, waarvan een deel direct aan de rivier de Gardon. Ook in de omgeving van de camping is trouwens van alles te doen. 

 

Meer over deze camping ->

 

Camping Les Amarines in Goudargues

Een gezellige familiecamping met zwembad en aan de rivier de Cèze. Op de rivier kan je je de hele dag vermaken: Dammen bouwen, beestjes vangen en kanoën. Wat bezoekers vooral fijn vinden aan deze camping zijn de grote staanplaatsen. Een ideale camping wanneer je op zoek bent naar rust. 

 

Meer over deze camping ->

 

Camping La Vallée Verte in La Roque sur Cèze

Deze terrassencamping staat echt bekend om de rivier waaraan hij gelegen is. Er is een leuke stroomversnelling en een strandje om op te relaxen. Daarnaast heeft deze camping een geweldig restaurant, iets wat je niet zo vaak ziet op een camping! Het sanitair is goed verzorgd en bij het zwembad is er zelfs een strand aangelegd. Alles wat je maar nodig hebt dus!

 

Meer over deze camping ->

 

Camping Mas de La Cam in Saint Jean du Gard

Camping met mooi groot zwembad en voor de kleinsten leuke waterspelletjes. Voor kinderen is dit trouwens een waar paradijs, er zijn namelijk ontzettend veel speeltoestellen op de camping. Ook is er een voetbalkooi, een tennisveld, een volleybalveld en meerdere tafeltennistafels. Tot slot zijn er zelfs ware fitnesstoestellen en een soort klimkooi. En niet te vergeten: de rivier. Een mooi helder riviertje met aan de rand een stukje gras om lekker op te liggen. Vervelen zul je je hier  niet!

 

Meer over deze camping ->

 


PINTEREST

Vond je dit artikel over campings aan een rivier in de Gard ook handig?

Pin deze afbeelding op je pinterest board:

 


 

 

*Bron foto’s: Camping-Frankrijk

Lisette

Hoi! Ik ben Lisette, eigenaar van Tips Frankrijk. Ik woon sinds januari 2018 in Frankrijk en geef jullie graag al mijn tips. Veel leesplezier!

Ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *