Heb ik al huizenstress? – Huis kopen in Frankrijk update 1

 

Huizenstress, bij mij is die er zo ongeveer elke twee jaar. De afgelopen jaren zijn wij ongeveer iedere twee jaar verhuisd naar een andere woning. De grootste verhuizing was natuurlijk die naar Frankrijk, waarmee we met onze gehele inboedel 1100 kilometer ‘verderop’ zijn gaan wonen. En nu is dan het grootste verhuisproject van ons leven aangebroken, namelijk: Een huis kopen in Frankrijk

 

In mijn vorige blog vertelde ik al over mijn toekomstige droomhuis. Het kopen van een huis in Frankrijk is voor mij één grote ontdekkingstocht. Tot nu toe verloopt deze nog niet heel geslaagd moet ik je eerlijk zeggen, maar wij hebben goede hoop en ik vind het eigenlijk best leuk. Een verschil met de vorige verhuizingen was dat erg geen druk achter zit en dat wij dus alle tijd hebben om rustig de verschillende mogelijkheden te ontdekken. 

 

Een huis laten bouwen?

Ons eerste idee was om een huis te laten bouwen. Daarmee kunnen wij namelijk een korting krijgen op de rente, wat financieel gezien een voordeel is. Afgelopen maand zijn wij daarom bij  een tweetal ‘constructeurs’ langs geweest. De eerste constructeur was erg kil en vertelde ons meteen dat er met ons budget niet zo veel mogelijk is en dat er bijna geen kavels meer over zijn. Een succes was dit dus niet. Bij de tweede afspraak was de man erg vriendelijk en behulpzaam en hij had meteen twee aardige kavels om ons te laten zien. Eentje daarvan was al door een ander stel onder optie, dus grote kans dat wij die niet meer konden krijgen. Maar het andere kavel was nog vrij en dat leek ons ook een veel mooier kavel dan diegene die al onder optie was.

Best een mooi uitzicht toch? Helaas dit keer niet voor ons 😉

 

Een week later konden we hem samen met de man gaan bekijken en waren wij enthousiast ter plaatse aangekomen. Toen we éénmaal bij de kavels stonden bleek de optie van het andere stel op ‘ons’ kavel te zitten. En het kavel wat dus wel vrij was lag direct aan een grotere weg, waardoor je het gevoel krijgt dat er auto’s door je tuin rijden wanneer je lekker denkt te kunnen relaxen. Geen succes dus. 

Na wat nog te hebben gezocht op het internet bleken er inderdaad maar erg weinig kavels over te zijn. Had die eerste constructeur toch gelijk gekregen… Als we een huis willen laten bouwen zouden we een eind verderop moeten gaan wonen, waar de kavels een stuk goedkoper zijn. Dat is voor ons alleen geen optie. 

 

Toch op zoek naar een bestaande woning

Nu hebben we onze constructieplannen een beetje in de wind geslagen en zijn we op zoek naar al bestaande woningen. En dan kom je op een gegeven moment op het vraagstuk interieur. Het lijkt van het ene uiterste naar het andere te gaan. De huizen zijn ofwel heel erg ouderwets als in: bruine of beige plavuizen op de vloer, rode of gele muren en eeuwenoude keukens en badkamer. Ook is de isolatie meestal niet je van het.  Vaak hebben deze huizen wel iets unieks of schattigs en als je ze renoveert kun je er echt wat moois van maken. Het andere uiterste is ultramodern: Recht toe recht aan, grijze tegels, een rode hoogglans keuken en een groot gebrek aan enige gezelligheid. 

 

 

De huizenzoektocht gaat ondertussen dus door, gelukkig tot nu toe nog met weinig stress en alle mogelijkheden staan nog open 🙂

Tot aan de volgende update!

 

 

6 gedachten over “Heb ik al huizenstress? – Huis kopen in Frankrijk update 1”

  1. Leuk Lisette! Hoeveel rente betaal je voor een hypotheek? Interieur kun je gemakkelijk aanpassen dus daar zou ik doorheen kijken. Isolatie zal overal in Frankrijk nog wel achterliggen op Nederland.

    1. Rente zit op dit moment rond de 1.6 dus lekker laag! Daarnaast staat de rente vast voor de volledige looptijd van de hypotheek. Echter zijn de hypotheken hier voor maximaal 25 jaar dus je kunt een stuk minder lenen dan met een hypotheek van 30 jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *