Met …… naar Frankrijk!

Op die puntjes kun je heel veel woorden invullen…

Vroeger als kind was het met de auto en het gezin naar Frankrijk! De vele zonvakanties naar het warme Frankrijk zijn niet te vergeten. Het was altijd een hele onderneming om van het noorden van Nederland helemaal naar het Zuiden van Frankrijk af te reizen… Met de auto! Met z’n vijven leek de auto toch wel altijd klein als je 14 uur lang op elkaars lip zit. Dat vergat je echter snel wanneer je was aangekomen en je (na het opzetten van de tent) een duik kon nemen in het zwembad op de camping.

Ik ben ook eens met de bus naar Frankrijk geweest, samen met een vriendin. We gingen naar Parijs. Het was de eerste stad die ik bezocht zonder ouders, met één vriendin. Het was een super leuke ervaring! In één nacht van Amsterdam naar Parijs. Het is te doen, maar niet echt een aanrader.  Zeker niet als je eerst de hele dag nog met je koffer door Parijs moet sjouwen voordat je in het appartement kan… Maar daardoor hebben we wel de Eiffeltoren mogen zien zonder toeristen om 06:00 in de ochtend. 😉 (Het is wel een aanrader voor wie krap bij kas zit haha.)

Je kunt ook met de trein naar Frankrijk. Samen met mijn vriend en nog 2 vrienden gingen we met de Thalys. Ik kan uit ervaring zeggen dat dit beter was dan de bus. Je bent zo in Parijs, en het is ook nog best luxe!

En nu… Nu ga ik niet meer alleen  mét familie of vrienden naar Frankrijk, maar ga ik vóór familie naar Frankrijk. Tegenwoordig kan ik dat ook nog makkelijk doen met het vliegtuig. Vanaf Schiphol is het 2 kleine uurtjes vliegen naar Lyon en vanaf daar ben ik zo bij Lisette.

Mijn ervaring met Frankrijk is zo in de afgelopen jaren veranderd van: met de ouders en de auto naar Frankrijk, naar: voor mijn zus met het vliegtuig (of de auto) naar Frankrijk. Het is soms wel jammer dat je grote zus in het buitenland woont, maar het levert ook weer nieuwe ervaringen en excuses op om naar Frankrijk te gaan. 🙂

Groetjes,

Eline

 

 

Bovenstaand artikel is geschreven door Eline, het zusje van Lisette. Vind je het ook leuk om een reisverhaal achter te laten? Dat kan via deze link

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *