1 Dag in Parijs – de basis bezienswaardigheden

louvre parijs

Natuurlijk kan je Parijs bezoeken door middel van de metro. Het resultaat is dat je dan vooral in een warme, stinkende en opgepropte metro zit en eigenlijk niet zoveel van de stad meemaakt. Het is veel leuker om lopend de stad te bezoeken en zo de mooiste monumenten en gebouwen bij langs te gaan. Hieronder een dagindeling voor wanneer je 1 dag in Parijs bent en zoveel mogelijk wilt zien van de meest bekende toeristische attracties. En blijf je langer in Parijs? Check dan hier het volledige overzicht van activiteiten.

1. 7:30 – 8:30 Ontbijten

Geniet van een lekker Frans ontbijtje met pain au chocolat, amandelcroissants en andere heerlijke Franse broodjes voordat je op pad gaat. Een goede bodem is de basis!

2. 9:00 – 12:00 Eiffeltoren

Ga zo vroeg mogelijk naar de Eiffeltoren en probeer jou tickets alvast van te voren online te bestellen. Dan ben je voor alle drukte en kun je als eerste genieten van het prachtige uitzicht over de stad. De Eiffeltoren gaat in de zomerperiode (15 juni- 1 september) om 9:00 open en buiten deze data vanaf 9:30 uur. Staan er desondanks toch hele rijen bij de liften, neem dan gewoon lekker de trap, dan ben je veel sneller en nog sportief bezig ook!

 

–> Sla de rijen over en bestel je tickets vast online (je betaalt dezelfde prijs)

3. 12:30 – 13:00 Arc de Triomphe

Vanaf de Eiffeltoren kun je over het water en daarna rechtsaf lopend (30-45 minuten) naar de Arc de Triomphe gaan, maar je kunt ook gewoon de metro nemen natuurlijk. Beide zijn aan te raden, lopend zie je meer van de mooie gebouwen van de stad, maar met de metro ben je er een stuk sneller. Ik zou je niet aanraden om de Arc de Triomphe te beklimmen, zo bijzonder is het niet en je hebt natuurlijk net al mooi uitzicht gehad vanaf de Eiffeltoren.

 

4. 13:00 – 14:00 Lunch op de Champs-Élysées

Vanaf de Arc de Triomphe kan je over de Champs-Élysées lopen richting Place de la Concorde. Je komt onder andere langs Ladurée, een boutique waar ze de lekkerste macarons van Frankrijk verkopen. Hier kun je ook lunchten (al is het wel duur). Op de Champs-Élysées heb je meerdere mogelijkheden om te lunchen. Je kunt ergens gaan zitten of gewoon lekker met een sandwich in de hand je weg volgen :).

 

5. 15:00 – 16:00 Relax in de Jardin des Tuileries

Vervolg je weg richting het Louvre, onderweg kom je nog langs Le Grand Palais en Le Petit Palais, welke tegenover elkaar liggen. Van buiten beide mooie gebouwen. Voordat je het Louvre in gaat is het lekker om even te ontspannen. Dit kan je doen langs de fonteinen in de Jardin des Tuileries. Pak een stoeltje of ga lekker op de rand van de fontein zitten. 

 

6. 16:00- 19:30 Louvre

Het Louvre is een museum waar je urenlang, zelfs dagenlang kunt rondlopen. Het is een enorm museum waar je even goed moet kiezen wat je allemaal wilt zien. Je hebt natuurlijk de Mona Lisa, maar ook een prachtige verzameling uit het Oude Egypte, wat ik zelf altijd heel interessant vindt. Kijk van te voren dus even goed wat je wilt zien, en o ja: Koop ook hier je tickets van te voren :). Bekijk bijvoorbeeld dit ticket waarbij je een 2 uur durende rondleiding krijgt (erg handig voor wanneer je niet zo’n museum mens bent zoals ik)

7. 20:00 – 21:00 Notre Dame

Na het Louvre loop je via de Pont Neuf naar de Notre Dame. Deze kun je ook van binnen bezoeken, al staan er vaak enorme rijen. Wellicht is dit ’s avonds (rond de Franse dinertijd) wat minder, dus wellicht heb je geluk. Van buiten is de Notre Dame in ieder geval al prachtig. 

 

8. 21:30 – 22:30 Seine river Cruise

Wanneer je klaar bent bij de Notre Dame kun je op de boot stappen om heerlijke te dineren tijdens een rivercruise over de Seine. Deze Cruise duurt ongeveer 2,5 uur en brengt je nogmaals langs alle attracties die je overdag hebt gezien, maar dan zijn de gebouwen prachtig verlicht. Een cruise met diner inclusief is wel prijzig (vanaf 69 euro), maar je kunt ook boeken zonder diner, dan ben je veel minder geld kwijt (vanaf 15 euro). Aan jou de keus!

 

 

Langer in Parijs?

Verblijf je wat langer in Parijs? Bekijk dan hier de volledige bestemmingspagina van Parijs met de populairste activiteiten op een rij.

Hotels in Parijs

Op zoek naar een romantisch hotel op een toplocatie in Parijs? 

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Dit artikel bevat affiliate links

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *