5 Leuke activiteiten voor een dagje Metz

Een maand geleden was ik samen met mijn familie in de stad Metz. en ik kan je zeggen dat het een geweldige stad is om eens te bezoeken. Je kunt er gemakkelijk een stedentrip van twee of drie dagen aan wijden. Ik geef je 5 leuke activiteiten voor een dagje Metz!

1. Bezoek het quartier Impérial

Een van de mooiste attracties van Metz is de wijk Impérial. Deze wijk bevindt zich direct naast het treinstation, dus mocht je met de trein reizen dan kun je dit mooi als eerste activiteit ondernemen. Loop door de straten en je vindt prachtige statige en hoge gebouwen zoals die hieronder. Ze staan soms langs grote kruispunten en rotondes waardoor ,je ze mooi van een afstand kunt bewonderen. Erg indrukwekkend!

Een aantal mooie plekken in de wijk om te bezoeken zijn:

  • Avenue Foch: Hier vind je de mooiste en meest bijzondere huizen. Ze staan langs een lange laan met veel groen en schattige tuintjes.
  • Place Raymond Mondon: een grote rotonde met daaromheen mooie gebouwen
 
 

2. Kijk je ogen uit in de kathedraal Saint-Étienne

De kathedraal is niet te missen. Je kunt hem al van ver boven de gebouwen uit zien steken, en hij bevindt zich midden in de stad. Het is een prachtige kathedraal welke gratis te bezoeken is. Je kunt er lekker rustig rondlopen, het is er niet druk! 

3. Wandel langs de Moezel

De rivier de Moezel (Frans: Moselle) loopt direct door de stad. Langs de rivier vind je wat parkjes en er zijn ook een aantal eilandjes welke in de rivier liggen. Via bruggen kun je deze bereiken. Loop langs de Place de la Comédie en de Temple Neuf. 

 

4. Bezoek de indoormarkt van Metz

Naast de kathedraal bevindt zich de Marché couvert. Dit is een overdekte markt waar je boodschappen kunt doen. Snuif de geuren op en bekijk wat de locale aanbieders allemaal verkopen. 

 

5. Ga lekker op een terrasje zitten op Place Saint Louis

Een erg leuk en gezellig plein met leuke restaurantjes en terrasjes. Hier kan je na het wandelen, fietsen en/of shoppen lekker uitpuffen. Langs het plein staan vele oude gebouwen waar vroeger gehandeld werd en ambachten werden uitgevoerd. 

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

MEER TIPS VOOR EEN DAGJE METZ

Benieuwd wat er nog meer voor leuke dingen te doen zijn in de stad Metz? Bekijk de volledige pagina voor al mijn tips voor een citytrip naar Metz.

Metz

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *