Passerelles vers l’Aventure, spectaculaire wandeling over hangbruggen

Passerelle vers l'aventure

De passerelles van het Lac de Monteynard zijn twee indrukwekkende hangbruggen in de Isère welke je te voet kunt bereiken. Ik heb deze samen met Maxime en 2,5 maand oude zoontje Lévi bezocht. Graag vertel ik je over mijn ervaringen en geef ik je mijn tips!

Twee hangbruggen

In 2007 zijn er boven het Lac de Monteynard (meer van Monteynard) twee hangbruggen opgehangen, de Drac en de Ébron. Deze hangbruggen zijn vernoemd naar de rivieren de Drac en de Ébron welke uitmonden in het meer. Het plaatsen van de hangbruggen was niet gemakkelijk omdat het gebied lastig te bereiken was. Er moest onder andere een kabelbaan en helikopter aan te pas komen! Maar het resultaat mag er zijn en jaarlijks rapen vele toeristen hun moed bij elkaar om de bruggen te trotseren. 

Het parcours

Wil je beide bruggen bewandelen, dan kun je het beste het parcours volgen van zo’n 12,5 km lang (ongeveer 3 à 4 uur wandelen). Je parkeert je auto op één van de twee parkeerplaatsen. Deze bevinden zich ten Zuiden van het meer in Treffort en ten Noorden in Mayres-Savel. Vanaf daar word je met een boot naar de andere kant van het meer gebracht. Vervolgens wandel je dan terug naar de auto. De boot moet van te voren gereserveerd worden en kost zo’n 16 euro per persoon. Het parcours is verder gratis. 

Je kunt er ook voor kiezen om slechts één brug te doen. In dat geval hoef je niet de boot te nemen maar kun je in de buurt parkeren en loop je tot de brug en weer terug. Dan is het parcours dus geheel gratis. Ik raad je dit aan wanneer het erg heet is, of wanneer je met (kleine) kinderen bent die niet zolang kunnen wandelen. Je kunt zowel de hangbrug de Drac als de Ébron kiezen en je bent heen en terug dan zo’n 6 à 7 kilometer onderweg. 

Mijn ervaring en tips

Wij vonden de wandeling goed te doen, maar je moet wel een beetje sportief zijn. Doe goede wandelschoenen aan waarmee je grip hebt. Je zult voor een deel stijgen en dalen. Dit vond ik goed te doen, ook met een baby in de draagzak. Echter, wanneer het hoogzomer is zal het een stuk zwaarder zijn. 

Een groot deel van het pad loopt door het bos, wat wel weer erg fijn is wanneer het warm is! Je zult onderweg mooie uitzichtpunten hebben op het meer en de omliggende bergen. Er zijn op een aantal punten picknicktafels en toiletten te vinden. 

Zorg dat je genoeg water mee hebt! Op de helft van het parcours is een waterpunt te vinden waar je je waterfles kunt bijvullen. 

Ben je met een rolstoel of kinderwagen dan kun je een deel van het parcours doen (heen en terug), maar ik zou het je afraden. Het pad is op veel plekken namelijk best hobbelig, wat nogal oncomfortabel is. 

 

Wil jij de passerelles over het Lac de Monteynard ook gaan trotseren? Bekijk dan voor meer informatie even de website en vergeet niet de boot van te voren te boeken!

 

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Dit bericht bevat affiliatielinks

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *