Notre Dame de la Salette, kerk op een bijzondere plek

Notre Dame de la Salette

Ik ben niet zo’n fan van oude katholieke kerken. Natuurlijk vind ik de Notre Dame in Parijs wel echt indrukwekkend en mooi, maar het trekt me verder niet echt. Dan ga ik liever voor een mooi stukje natuur, iets wat niet door mensen is gemaakt. Daarom moést en zou ik naar de Notre Dame de la Salette, een kerk op een bijzondere plek! 

Bedevaartsoord

De Notre Dame de la Salette is een bedevaartsoord. Het verhaal gaat namelijk dat Maria hier in het jaar 1846 is verschenen aan twee kinderen. Op zaterdag 19 september 1846, rond 15.00 uur, waren twee jonge herders van elf en vijftien jaar aan het wandelen in de bergen. Ineens zagen ze een vrouw in een schitterend licht die hen aansprak. Ze was in tranen. Toen ze het verhaal ’s avonds vertelden werden ze aangemoedigd om alles aan de pastoor van La Salette te vertellen. Deze huilde van emotie en maakte aantekeningen van de gebeurtenis. 

 

Toen ook de bisschop van Grenoble op de hoogte was gebracht van het gebeuren liet hij een officieel onderzoek starten naar de echtheid van het verhaal. Dit onderzoek werd in 1855 afgerond en in 1879 werd de kerk officieel ingewijd.

 

Vandaag de dag komen jaarlijks vele toeristen en rustzoekers een bezoekje brengen aan de kerk en haar omgeving. Bedevaartgangers kunnen er ook in één van de sobere kamers verblijven. 

Notre Dame de la Salette Bezoeken

De Notre Dame de la Salette ligt in de buurt van het dorpje Corps in het departement Isère. Vanuit het dorp gaat er een weg (doodlopend) richting de kerk. Wil je een bezoekje brengen aan deze kerk en de prachtige omgeving, bereid je dan voor op een aardige klim naar boven: de kerk ligt maar liefst op 1800 meter hoogte! De weg is trouwens prima te doen met de auto en er is een redelijk grote parkeerplaats aanwezig. Neem goede wandelschoenen mee want vanaf de kerk kun je een paar hele mooie wandelpaden bewandelen en krijg je een prachtig uitzicht op de kerk en de besneeuwde bergtoppen eromheen. Dit is absoluut de moeite waard!

Wij waren er in mei 2021 met onze baby van 2 maand oud en konden niet heel veel wandelen want het was wat fris en er stond veel wind. In de zomerperiode zal het een stuk aangenamer zijn.

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Dit bericht bevat affiliatielinks

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *