Vallée de la Roanne

De Vallée de la Roanne is een prachtige vallei waar het riviertje de Roanne stroomt. Deze rivier ontspringt midden in de Provence en stroomt vanaf daar naar beneden de rivier de Drôme in.

 

Het is een heerlijke rivier om doorheen te wandelen en in te zwemmen. Omdat er veel grote rotsen te vinden zijn ontstaan er leuke natuurlijke watervalletjes en diepe poeltjes waar je in kunt zwemmen. Erg leuk, ook voor kinderen. En het water is zo ongelofelijk helder blauw! Ik ben nog nooit bij een rivier geweest waar het water zo mooi blauw was als in de Vallée de la Roanne. 

 

 

 

De rotsen zijn hier en daar wat glad, maar zelf vond ik het heel erg meevallen. Neem goede waterschoenen mee, want je weet nooit wat er in het water ligt, aangezien het hier best wel toeristisch is. Daarnaast kunnen de stenen wat scherp zijn. 

 

 

 

Bij de rivier zitten ook prachtige vlinders, waaronder de koningspage. Oh ja, mocht je deze vreemde vogel hieronder tegenkomen, schrik dan niet. Hij doet helemaal niks maar wil waarschijnlijk alleen een beetje eten hebben 😉

 

 

 

Vanaf Saillans kan je de rivier al bereiken, maar ik raad je aan om wat verder door te rijden en een leuk plekje te vinden tussen  Saint-Benoit-en-Dios en Saint-Nazaire-Le-Désert. het vinden van een parkeerplaats zal niet zo moeilijk zijn, overal langs de weg zijn plaatsjes gecreëerd waar je de auto kwijt kunt. Je zult vanzelf auto’s geparkeerd zien staan!

 

 

Ben jij al eens bij deze prachtige rivier geweest?

 

 

IN DE BUURT

 

Tour de Crest – een middeleeuwse vestingstoren

 

Chute de la Druise

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Secured By miniOrange