Vallée de la Roanne

De Vallée de la Roanne is een prachtige vallei waar het riviertje de Roanne stroomt. Deze rivier ontspringt midden in de Provence en stroomt vanaf daar naar beneden de rivier de Drôme in.

Het is een heerlijke rivier om doorheen te wandelen en in te zwemmen. Omdat er veel grote rotsen te vinden zijn ontstaan er leuke natuurlijke watervalletjes en diepe poeltjes waar je in kunt zwemmen. Erg leuk, ook voor kinderen. En het water is zo ongelofelijk helder blauw! Ik ben nog nooit bij een rivier geweest waar het water zo mooi blauw was als in de Vallée de la Roanne. 

De rotsen zijn hier en daar wat glad, maar zelf vond ik het heel erg meevallen. Neem goede waterschoenen mee, want je weet nooit wat er in het water ligt, aangezien het hier best wel toeristisch is. Daarnaast kunnen de stenen wat scherp zijn. 

Bij de rivier zitten ook prachtige vlinders, waaronder de koningspage. Oh ja, mocht je deze vreemde vogel in de afbeelding hierboven (geit) hieronder tegenkomen, schrik dan niet. Hij doet helemaal niks maar wil waarschijnlijk alleen een beetje eten hebben 😉

Vanaf Saillans kan je de rivier al bereiken, maar ik raad je aan om wat verder door te rijden en een leuk plekje te vinden tussen  Saint-Benoit-en-Dios en Saint-Nazaire-Le-Désert. het vinden van een parkeerplaats zal niet zo moeilijk zijn, overal langs de weg zijn plaatsjes gecreëerd waar je de auto kwijt kunt. Je zult vanzelf auto’s geparkeerd zien staan!

Ben jij al eens bij deze prachtige rivier geweest?

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Dit bericht bevat affiliatielinks

4 gedachten over “Vallée de la Roanne”

 1. Jacqueline Noordzij

  Hallo Lisette,
  Wat leuk om jouw blog te lezen met leuke tips.
  Je schrijft over de Vallei van de Roanne waar fijne zwemplekken zijn.
  Jaren geleden zijn wij een keer op een plek geweest waar bekkens in de rotsen uitgesleten zijn, waar je heerlijk kon zwemmen.
  Ik kan alleen nergens meer vinden waar dat ongeveer was. Zou jij me hiermee kunnen helpen?
  Ik zou er graag nog eens naartoe gaan.
  Alvast bedankt!
  Vriendelijke groet, Jacqueline

 2. Beste Lisette,

  Wat een mooie foto’s. Én wat is het een mooi plekje. Wij zijn er afgelopen zomer ook geweest.
  Wij zijn een nieuw huis aan het bouwen en ik zou heel graag een foto van dit plekje op behang op onze muur willen plaatsen.
  Echter is de kwaliteit niet hoog genoeg van onze eigen foto’s.
  Zou jij misschien wat van jouw originele foto’s met mij delen. (van de omgeving, privé kiekjes hebben we zelf genoeg ;))
  Je zou me er ontzettend mee helpen!

  Met vriendelijke groet,
  Marieke Deinum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *