Mijn favoriete Franse gebakjes (Inclusief recepten!)

Dat ik fan ben van de Franse patisserie was al wel bekend. Ik ben een echte snoepkont en houd ervan om tijdens het weekend of een vrije dag nieuwe bakrecepten uit te proberen. Hieronder de Franse gebakjes welke ik het allerlekkerste vindt!


Millefeuille

De millefeuille is mijn favoriete gebakje. Vertel me niet dat dit gewoon hetzelfde is als een Nederlandse tompouce, want dat is het niet! Wat het verschil precies is weet ik niet maar ik vind de laagjes lekkerder. Ze zijn wat dunner en krokanter en ze hebben een diepere smaak. De crème maak ik met diplomatencrème, een heerlijke rijke (lees: vette :D) crème. 

 

–>> Bekijk hier het recept voor millefeuille 

Eclair

De éclair is een ander gebakje wat superlekker! De lekkerste éclairs zijn lekker groot en hebben naar mijn mening een vanilleroom vulling en een krokant korstje. De éclair hierboven kocht ik in Valensole en was echt perfect krokant met heerlijke roomvulling én lavendel glazuur! Het perfecte recept hiervoor heb ik nog niet gevonden, maar deze met chocolade glazuur zijn ook echt superlekker. 

 

–>> Bekijk hier het recept voor éclairs 

Paris Brest

Voordat ik mijn Franse patisserie boek kreeg had ik nog nooit gehoord van de Paris Brest. Deze soes is nog best wel moeilijk om te maken, want hij moet in de oven goed rijzen, maar als je hem eenmaal met de verrukkelijke praliné crème hebt gevuld weet je waarvoor je al dat werk hebt verzet. Echt een kerstwaardig dessert!

–>> Bekijk hier het recept voor Paris-Brest

Madeleines

De madeleine, niet weg te denken natuurlijk uit het rijtje. Nooit eerder had ik zo’n heerlijk cakeje geproefd totdat mijn moeder ze eens tijdens een vakantie naar Frankrijk kocht. Ik was er niet bij weg te slaan! Het lekkerste zijn ze wanneer ze net uit de oven komen: heerlijk vers en nog een beetje knapperig van de boter. In mijn recept heb ik een deel van de bloem vervangen door amandelmeel, wat een nóg diepere smaak geeft. 

 

–> Bekijk hier mijn recept voor Franse madeleines

Tarte aux fraises

En dan tot slot de tarte aux fraises. Er zijn nog zoveel meer heerlijke taarten en gebakjes, maar ik moest natuurlijk een keuze maken ;). De basis van deze taartjes kun je voor heel veel verschillende gebakjes gebruiken. Je kunt er ontelbaar mee variëren door verschillende soorten vullingen of fruit te gebruiken. Het is een lekker en licht gebakje voor in de zomer.

–> Bekijk hier het recept voor tarte aux fraises

 

Van welke Franse gebakjes ben jij fan?
Laat het weten in de reacties hieronder!

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Dit bericht bevat affiliatielinks

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *