3 mooie campings aan een rivier in de Drôme

Vroeger ging ik ieder jaar op vakantie naar Frankrijk. Ik heb dan ook al veel campings gezien in verschillende regio’s van Frankrijk. Het fijnste vond ik de campings direct aan de rivier. Vooral wanneer er gave stroomverstellingen waren waar je met je opblaasband doorheen kon varen! Hele dagen vermaakten we ons daar. Dammen bouwen, goud zoeken, zwemmen, visjes vangen, noem maar op. Hoewel er vaak ook wel een zwembad aanwezig was, waren wij toch meestal bij de rivier te vinden. Hieronder 5 gave campings gelegen aan een rivier in het departement de Drôme.

Camping Municipal de Justin in Die

Camping in een mooie natuurrijke omgeving. Heerlijk riviertje waar je lekker doorheen kunt wandelen. Echt diep genoeg om erin te zwemmen is hij niet, maar het enorme gemeente zwembad maakt dat helemaal goed. Het stadje Die is erg leuk om te bezoeken met het historische centrum en leuke markt. De omgeving met de bergen van de Vercors is geweldig mooi. In de buurt vind je bijvoorbeeld de Trois Becs, een ontzettend mooie hike die je tot hoog in de bergen brengt. Het uitzicht daar is overweldigend! 

Camping Les Clorinthes in Crest

Het leuke van deze camping is de ligging: Vlakbij de stad, maar ook direct aan de rivier. Deze rivier heeft een hele gave stroomversnelling! Dus neem je opblaasband maar mee :). Het sanitair is goed en de camping heeft ook een mooi zwembad. De stad Crest heeft een indrukwekkende toren, welke je kunt bezoeken en je een uitzicht geeft over de stad. In de buurt van Crest zijn veel dingen te doen, zoals paardrijden, kanovaren en wandelingen maken in de bergen van Vercors. In de buurt zijn ook mooie lavendel- en zonnebloemvelden te vinden.

Gervanne Camping in Mirabel et Blacons

Hele mooie camping gelegen tussen Crest en Saillans. Direct aan de rivier welke geschikt is om lekker op te dobberen en dammen te bouwen. Het ontvangst op de camping is erg vriendelijk en het sanitair is schoon en goed onderhouden. Ga ook zeker op zoek naar andere mooie plekjes langs de rivier, want die zijn er genoeg op deze route! Reserveer de camping van te voren, want de camping is zeer geliefd.

Meer tips voor de Drôme

Bekijk mijn volledige bestemmings-pagina voor alle tips en bezienswaardigheden in de Drôme!

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Dit artikel bevat affiliate links

1 gedachte over “3 mooie campings aan een rivier in de Drôme”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *