Cadeautje voor de feestdagen: Het boek Frankrijk Puur

Afgelopen week kwam het boek Frankrijk Puur bij mij binnen. Een boek met maar liefst 50 bekende en onbekende plekjes om te ontdekken in Frankrijk. Ik mocht het boek ontvangen en er een review over geven, dus bij deze!

 

Over het boek

Frankrijk Puur is geschreven door Martijn Joosse, eigenaar van de populaire en gelijknamige website frankrijkpuur.nl. Het boek heeft een hele stevige hardcover en pagina’s van stevige kwaliteit, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de binnenkant: Het boek telt in totaal maar liefst 192 pagina’s vol met interessante informatie en mooie foto’s. 

De indeling is gebaseerd op de seizoenen, wat ik een leuk concept vind. Veel mensen kennen natuurlijk vooral een zomers Frankrijk of ze gaan er naartoe voor de wintersport. Maar ook in de herfst en in de lente is het in Frankrijk heel mooi!

Aan het begin van het boek staat een handige kaart met een totaaloverzicht van alle bestemmingen. Zo zie je direct welke er bij jou vakantiebestemming in de buurt liggen.

Vercors Frankrijk

Mijn favoriete plekjes

Ook voor mij staan er nog veel onbekende plekjes in het boek. Dat is wat ik er zo leuk aan vind: veel van de informatie uit het boek wordt niet overal op internet en in de VVV-kantoren al aangeboden. 

Een aantal van mijn favoriete Frankrijk plekjes staan al wel in het boek:

Gorges du Verdon – Deze zijn misschien wel redelijk bekend onder veel Nederlanders, maar je kunt ze eigenlijk niet overslaan. De Gorges du Verdon zijn zo mooi. Een diepe kloof waardoor prachtig blauw water stroomt. In het boek staat een handige tip hoe je de kloof met de auto kunt ontdekken. 

Combe Laval en plateau de Vercors – De Vercors is een gebied waar ik dagelijks op uitkijk vanuit mijn woonplaats. Het zijn ruige rotsen met hoge kliffen. In het boek staan mooie foto’s en handige tips om dit gebied verder te kunnen ontdekken. 

Nîmes – een geweldige stad vol oude Romeinse overblijfselen. Gewoon niet te missen wanneer je in de buurt van deze stad bent!

Het boek kopen

Je kunt aan het boek zien dat Martijn houdt van de natuur, bergwandeltochten maken en de geschiedenis van Frankrijk. Als jij hier nou ook zo van houdt dan is het zeker leuk om het boek te kopen of cadeau te doen. Via deze link kun je het boek bestellen.

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *