Carrières de Lumières

Carrieres de Lumiere

Vlakbij het pittoreske dorpje Les-Baux-de-Provence ligt de Carrières de Lumières, een steengroeve waar vroeger bauxiet werd gehaald voor de bouw van de dorpjes in de omgeving. Nu is het een prachtige site waar je kunt genieten van een mooi spektakel.

Levende schilderijen

Wanneer je een kaartje koopt loop je vervolgens door een deur en moet je eerst even wennen aan de donkere omgeving. Maar dan komt alles tot leven: de schilderijen van bijvoorbeeld van Gogh, Picasso en andere bekende schilders worden geprojecteerd op onder andere de muren, het plafond en zelfs de vloer. De projecties zijn overal om je heen en door de muziek en bewegende animaties erg indrukwekkend.

Carrieres de Lumiere

Voorstellingen

Ieder jaar zijn er andere tentoonstellingen te zien. Dit jaar zijn dit van Gogh en de Japanse droom. Beide prachtig en je krijgt het gevoel zelf middenin het schilderij te staan. Aan het einde van de tentoonstelling word er dan ook een luid applaus gegeven. Blijf dan wel even wachten en denk niet dat het al afgelopen is, want de volgende komt daarna dus aan bod!

Carrieres de Lumieres

Praktische informatie

Openingstijden: De Carrières de Lumières is in de zomerperiode (april tot en met oktober) elke dag geopend van 9:30 tot 19:00 uur en in de winterperiode van 10:00 tot 18:00 uur.

Ik zou je aanraden om meteen bij openingstijd of laat op de dag een bezoekje te brengen, het is namelijk ontzettend druk en dat maakt het parkeren wat lastiger. Daarnaast is de tentoonstelling ook veel leuker om te bezoeken wanneer het wat minder druk is. 

Prijs:

 • volwassene: 13 euro.
 • kinderen tussen de 7 en 17 jaar oud: 11 euro.
 • Kinderen onder de 7 jaar zijn gratis.
 • Je kunt ook een kaartje krijgen voor 2 volwassenen en 2 kinderen, die kost 37 euro (= 11 euro korting)

Adres: Route de Maillane 13520 Les Baux de Provence

Parkeren: Gratis bij de Carrières. Parkeer je bij het dorpje Les-Baux-de-Provence, dan kost dit het eerste uur 5 euro, 6 euro voor twee uur en 6,50 voor drie uur, etc. 

Carrieres de Lumieres

 

 

Impressiefilmpje Carrières de Lumières

Bekijk hieronder ook een filmpje dat ik maakte tijdens mijn bezoek!

 

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

TOURTIPS

Dit bericht bevat affiliatielinks

6 gedachten over “Carrières de Lumières”

 1. Wij hebben de tentoonstelling van carrieres lumieres vorig jaar in mei bezocht (2019) en het was tot nu toe het mooiste wat ik ooit in een vakantie heb gezien. Zo ontzettend mooi gemaakt en indrukwekkend. Het heb van ontroering in de grot zitten huilen. Het was net of Vincent destijds heeft geweten dat ooit zijn schilderijen op deze manier te zien zouden zijn. Alles klopte: Muziek perfecte keus, beelden. Wij weten alleen niet waar je de video nog kunt kopen van de voorstelling

  1. Hoi Hendrik,

   Wat mooi om te lezen. Zelf was ik er in maart 2019 en ik vond het ook erg indrukwekkend. Ik weet zelf helaas ook niet waar en of de video nog te koop is! Dit jaar is er weer een andere voorstelling.

   Groetjes,
   Lisette

 2. Sandra Hoevelaken

  Hoi Lisette, Mijn zoon van 6 jaar is helemaal fan van Vincent van Gogh. Omdat hij bijna elke dag de promofilm van Carrieres de lumieres bekijkt wil ik hem daar graag mee naar toe nemen. Heb jij tips? ik heb een beperkt butget. Vliegen naar Zuid Frankrijk is duur of lastig in 1 weekend te plannen. Zijn er ook treinreizen? en waar kunnen we het beste blijven slapen?
  Alvast bedankt< Sandra

  1. Hoi Sandra,

   Er zijn zeker treinreizen, maar deze zijn niet goedkoop ( zelfs vaak duurder dan vliegen) Met de trein kan je bijvoorbeeld naar Avignon gaan, in juni ben je vanaf Amsterdam (met een tussenstap in Parijs) dan toch al snel 150-200 euro pp kwijt.

   Er gaan goedkopere vliegtuigen van Ryanair vanaf Eindhoven naar Marseille (60 euro enkele reis). Voor zowel trein als vliegtuig geldt meestal: hoe eerder je boekt, hoe goedkoper.

   Kijk ook eens op de website van Blablacar. Dit is een website voor carpoolen. Er wordt in Frankrijk best veel gebruik van gemaakt en vaak is dit heel goedkoop.

   Verblijven kan in de omgeving zelf (wel handig als je dan een auto tot je beschikking hebt, want het ligt midden in een natuurgebied, dus echt doorgaande wegen met openbaar vervoer zul je er niet zo gemakkelijk treffen) of in de steden in de buurt.

   Ter plaatse zou je een auto kunnen huren, of met een georganiseerde tour mee gaan. Er gaan bijvoorbeeld tours vanuit Avignon en Arles, speciaal gericht op van Gogh en meestal is er ook een uitstapje naar de Carrières. Ik zal binnenkort onderaan het artikel een aantal van deze tourtips delen.

   Ik hoop je zo wat verder op weg te hebben geholpen, mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag! 😉

 3. Ik heb zitten zoeken op de site en krijg de indruk dat je maar een uur in het museum kan verblijven. Klopt dat?

  1. Gelukkig is dat niet het geval. Je komt binnen en dan is er meestal al een show bezig. Laatst ben ik er nog geweest en toen waren er twee shows direct achter elkaar. Inderdaad zal dat max een uur in beslag nemen. Aan het einde van deze twee shows gaan de lichten aan en dan kan je inderdaad naar buiten… Of je blijft gewoon lekker staan om nogmaals te kunnen genieten! Je kunt gewoon vrij rondlopen en je zou er de hele dag kunnen verblijven als je wilt (al denk ik dat je het dan wel gezien hebt).

   Hopelijk heb je zo wat meer duidelijkheid gekregen 🙂

   Groetjes, Lisette

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *