Cascade de la Vis

cascade de la vis

Op ongeveer een uur rijden ten noorden van Montpellier ligt Cascade de la Vis. Een mooie waterval met helder water, waar je prima een dag kunt verblijven. Door de grote, platte stenen kun je er gemakkelijk een handdoekje neerleggen en van de zon genieten. 

 


Deze waterval is geen natuurlijke waterval, maar dat maakt het niet minder leuk. Vanaf de zijkant kan je in het water springen  wat erg leuk is om te doen. Pas wel op waar je loopt want de stenen die in het water liggen kunnen erg glad zijn. Doe waterschoenen met voldoende grip aan! 

Bij de waterval zijn hele bijzondere platte stenen, en het water is er zo ontzettend mooi helder! Op sommige plekjes is het water echt diep waardoor je er dus goed kunt zwemmen. In de zomerperiode is de rivier wat lager, waardoor de platte stenen boven droog komen te liggen. Ideaal dus om je handdoek op te leggen.

Vlakbij de waterval is een parkeerplaats, waar je de auto kwijt kunt. 

Adres: Chemin Départemental 110, 30440 Saint-Laurent-le-Minie

 


Cascade de la Vis Frankrijk


Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Dit bericht bevat affiliatielinks

1 gedachte over “Cascade de la Vis”

  1. is inderdaad een fraai stukje van dit riviertje. Hier lagen ooit veel textielwasserijen. Veel vakanties daar doorgebracht en na het zwemmen een bezoekje gebracht aan het dorpsplein van saint Laurent le Minier.
    Aanrader voor vakantiegangers die in de buurt zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *