La Fosse Bleue, chambre d’hôtes in de Franse Ardennen

La fosse bleue

Het is altijd leuk om Nederlandse verblijven in Frankrijk te ontdekken. Op Tips Frankrijk is er ruimte om deze voor te stellen. Deze chambre d’hôtes ligt in het Noorden van Frankrijk en wordt gerund door Peter en Majella.

De eigenaren stellen aan je voor:

In de Franse Ardennen runnen wij sinds januari 2020 een chambres d’hôtes (b&b) in een 200 jaar oude woning. Wij zijn Peter en Majella en hebben in 2016 dit pand gekocht. Het ligt aan een doodlopende weg aan de rand van bossen en landerijen. In de afgelopen jaren hebben wij het huis helemaal gerenoveerd en omgetoverd naar een riant huis met vier gastenkamers. Er zijn twee 2-persoonskamers en twee 4-persoonskamers, alle met eigen badkamer en mogelijkheid om koffie en thee maken. Wifi is overal beschikbaar.

Ons huis

Beneden is er een ruime zit- eetkamer met houtkachel; hier wordt het ontbijt geserveerd en kunt u, als u wenst, aanschuiven aan de table d’hôtes, een 4-gangenmenu met zoveel mogelijk producten uit onze eigen moestuin of van lokale leveranciers. Natuurlijk serveren we hierbij Franse wijn. U kunt hier zelf ook koffie, thee, bier, wijn of frisdrank nemen.

Op onze beide terrassen is het ook heerlijk toeven; één terras ligt in de zon, de andere in de schaduw.

Honden zijn zeker welkom indien deze zich sociaal gedragen met andere dieren. We hebben zelf 3 honden, 2 katten, schaapjes en kippen.

Voor jonge kinderen hebben wij eerlijk gezegd niet zo veel te bieden.

De Franse Ardennen

Op maar 3 uur rijden vanaf Breda of Eindhoven komt u in een heel andere omgeving. Hier vindt u een prachtige natuur, rust, geen massatoerisme en historische steden.

Vanuit La Fosse Bleue kunt u wandelingen maken door bossen en landerijen. Maar ook op 10 minuten rijden zijn er uitgestrekte bossen met wandel- en mountainbikeroutes. Advies en routekaarten zijn bij ons verkrijgbaar.

Op een korte afstand liggen de historische steden Charleville-Mezières (diverse musea en een prachtig plein met veel horeca), Sedan (grootste kasteel van Europa) en Reims (de kathedraal, veel winkels en de hoofdstad van de Champagnestreek)

Uw gastheer en gastvrouw

We zijn allebei werkzaam geweest in het onderwijs, Majella op een basisschool en Peter op een MTS. Toen onze kinderen ouder waren hebben we een ommezwaai gemaakt en zijn gaan varen. Eerst met een historische zeilklipper waarmee we met gasten door Zeeland voeren, later met een klein vrachtschip heen en weer naar Frankrijk. Door dat laatste werk zijn we verknocht geraakt aan Frankrijk en de Fransen. We willen u graag laten meegenieten van deze omgeving en onze b&b.

Voor een korte vakantie, een lang weekend of op doorreis is la Fosse Bleue een prachtige locatie.

Op onze site lafossebleue.com, op Facebook en Instagram vindt u meer informatie.

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Dit artikel bevat affiliate links

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *